Annons
Nöje

På dejt med nytänd Jessica

Efter ett års konsertuppehåll är folkkäre artisten Jessica Andersson tillbaka på scenen igen. På söndag gästar hon Växjö med soloshowen På dejt med Jessica Andersson, som blandar sång, skratt och allvar.
Växjö • Publicerad 23 februari 2019
Foto: Andreas Sundgren

Efter 20 år i Trollhättan så har nu Jessica Andersson flyttat till Onsala i Halland tillsammans med sin nya kärlek Johan Malm. Förändringar i privatlivet är en av anledningarna till att Jessica under fjolåret gjorde ett konsertuppehåll, bland annat var det första gången på 13 år som hon inte medverkade i Diggiloo-turnén. Men nu 2019 är hon däremot tillbaka med besked. I sommar är ordningen återställd då hon åter ingår i Diggiloo-ensemblen och nu i vinter gör hon dessutom sin första egna soloshow, som fått titeln På dejt med Jessica Andersson.

– Precis som namnet antyder så blir det en väldigt personlig show med en intim känsla. Jag kallar det ett personligt personporträtt i showformat.

Annons

Efter att varit med i Melodifestivalen sju gånger så är Jessica idag folkkär, och naturligtvis kommer hon sjunga sina schlagerhits i showen, men det blir också mer okända sidor av henne.

– Jag har ju gjort mycket annat musikaliskt som den stora publiken inte känner till. Dessutom kommer jag presentera erfarenheter och en del hemligheter från min artistkarriär.

Det personliga tilltalet inkluderar många känslor med rymmer både glädje och sorg.

– Ja, jag vill beröra publiken med både humor och allvar. Man ska gå hem från föreställningen upplyft av såväl skratt som allvarsam eftertanke.

Jessica Andersson debuterade som artist som 29-åring och var då enligt henne själv en mycket försiktig tjej. Men sedan dess har mycket förändrats.

– Ja, de senaste tio åren har jag blivit mycket modigare och vågar idag på ett helt annat sätt utmana mig själv.

På söndag utmanar hon både sig själv och publiken på Växjö konserthus.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons