Annons
Nöje

Poddaktuell komiker gästar Växjö

Poddaktuella komikern och konstnären Peter Wahlbeck kommer till Palladium i Växjö på fredag med Free as a bird, en stand up comedy-show som han gör tillsammans med Simon Gärdenfors. –  Vi resonerar och ifrågasätter frihetsbegreppet. Och så sjunger vi tillsammans!
Publicerad 12 maj 2017
Foto: Dennis Wernersson, Smålandsposten
Foto: Dennis Wernersson, Smålandsposten

Sveriges Radio har nyligen släppt de första avsnitten i Peter Walbecks poddserie där han intervjuar speciella människor. Idén har sitt ursprung i radioprogrammet Karlavagnen.

– Det är en slags förlängning av det jag gör i Karlavagnen. Varje poddavsnitt är på cirka en halvtimme.

Annons

Dessutom är Peter ute på turné med serietecknaren, rapparen och komikern Simon Gärdenfors. Tillsammans gör de stand up comedy-föreställningen Free as a bird, som de gästar Växjö och Palladium med på fredag kväll.

– Det var Simon som kom med idén om en gemensam turné. Tanken är att vi tillsammans ska kunna dra en mixad publik bestående av både äldre och yngre människor.

Vi kör nu en test med fem-sex föreställningar under våren och blir resultatet bra så utvecklar vi samarbetet och satsar på en längre turné i höst.

Vad är innebörden av titeln Free as a bird?

– Det syftar på vårt huvudtema, som handlar om att ifrågasätta begrepp som frihet och rättvisa. Vad är egentligen frihet? Sen sjunger vi tillsammans låten Free as a bird.

Peter, som haft en lång och händelserik karriär, har uppträtt på åtskilliga platser runt om i Sverige.

– Jag är nyfiken som person. Att få komma ut till olika platser och träffa nya människor är roligt och tacksamt. Jag uppträder i alla möjliga sammanhang, allt från finlandsfärjor och konserthus till ålderdomshem och kyrkor.

Vilken är den mest udda plats som du gjort en föreställning på?

–  Hos Hells Angels i Malmö. Att försöka skämta framför arga män i skinnväst var tufft!

När Peter är ute på turné passar han på att göra små utflykter i och kring städerna.

Annons

– Här i Växjö tycker jag om att ströva omkring och fönstershoppa på Storgatan. Och så besöker jag alltid Växjö Konsthall. De brukar ha intressanta utställningar och konsthallen ligger dessutom vackert intill konserthuset.

David Färdigh

Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons