Annons
Nöje

Polisen stoppar Emmabodafestivalen

Emmaboda • Publicerad 16 oktober 2018
Foto: Christer Tille

Emmabodafestivalen stoppas från att hållas nästa år. Enligt Barometern kommer polisen inte att ge något ytterligare tillstånd eftersom de anser att festivalen har blivit en drogliberal mötesplats snarare än en musikfestival.

– Så hög drogfrekvens på ett evenemang för ungdomar är helt oacceptabelt. Polisen ger inte fler tillstånd till festivalen så som den har utvecklats. För många ungdomar blir detta första kontakten med droger. Alla blir inte missbrukare, men några blir det, sade Patric Heimbrand, tillförordnad biträdande regionpolischef i polisregion syd, till Barometern.

Annons

Under sommarens festival registrerades rekordmånga narkotikabrott, hela 463 stycken.

"Kamrater, Sverige kommer nästa år inte ha en Emmabodafestival. Vi siktar på comeback i annat EU-land 2020. Vi har under 31 år gjort Sveriges bästa fest. Nu är det inte längre möjligt att göra den i Sverige", meddelar musikfestivalen på Instagram.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons