Annons
Nöje

Pontus Rasmusson lovade följarna att skänka pengar till Barncancerfonden – pekas ut som lögn

Växjö • Publicerad 28 december 2022 • Uppdaterad 29 december 2022

Här saknas innehåll

Influencern och den före detta youtubern Pontus Rasmusson från Ingelstad lovade på sin hemsida att skänka pengar till Barncancerfonden.

Något organisationen själva är helt ovetande om och de menar att de aldrig mottagit några gåvor från Pontus Rasmusson, rapporterar Svenska Dagbladet.

Annons

På sin hemsida som han lanserade då han inte har kvar sina Youtubekonton har Pontus Rasmusson haft en logotyp (fram tills tisdagen, reds. anm.) för Barncancerfonden och lovat att skänka pengar till organisationen. På hemsidan gick att läsa:

”Pontus stöttar Barncancerfonden för en värld utan cancer och skänker överskottet från hans merch (klädsortiment, reds. anm.) till Barncancerfonden. Ej betalt samarbete.”

Något som SvD har granskat och i kontakt med Barncancerfonden framkommer det att de aldrig mottagit några gåvor från influencern.

– Barncancerfonden har aldrig haft något samarbete med Pontus Rasmusson och kommer inte ha det framöver heller. Att han använder sig av vår gamla logotyp är inget vi godkänt eller står bakom, skriver Maria Hansson, pressansvarig på Barncancerfonden i ett mejl till SvD.

Till historien hör att Pontus har utgett sig för att vara en givare till organisationen förr. För två år sedan deklarerade han att han skulle skänka en krona för varje ny prenumerant. Även detta tillbakavisar Barncancerfonden i kontakt med SvD.

Pontus bemöter själv kritiken kring Barncancerfonden med att det beror på ett missförstånd.

– Barncancerfonden är en av de organisationer som mitt hjärta brinner för lite mer än andra. Under åren har jag skänkt pengar till dem, men har valt att inte göra det i mitt privata namn då jag tycker att summorna är en ensak mellan oss, skriver Rasmusson till SvD.

Fotnot. Smålandsposten har sökt Pontus Rasmusson men ej fått svar.

Influencern och barnidolen Pontus Rasmusson ställde upp på intervju för Lilla Aktuellt där han bland annat förklarar att han är flörtig person och det kanske kan missuppfattas som något sexuellt av hans följare.
Influencern och barnidolen Pontus Rasmusson ställde upp på intervju för Lilla Aktuellt där han bland annat förklarar att han är flörtig person och det kanske kan missuppfattas som något sexuellt av hans följare.Foto: Skärmdump från Lilla Aktuellt SVT
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons