Annons
Nöje

Redaktionen tror på Molly

Publicerad 27 februari 2016
Foto: Janne Danielsson/SVT
Foto: Janne Danielsson/SVT

I kväll är det dags för Melodifestivalens fjärde och sista deltävling. I Gävle ska två bidrag till final och två till andra chansen.

Eclipse - Runaways

Annons

CS: Ett gäng killar som gillar hårdrock har sökt till melodifestivalen och det låter faktiskt bra! Betyg 4 och de går vidare till andra chansen.

DR: Rockigaste låten i årets startfält, men det är ingen mördande konkurrens på den fronten. Betyg 3. Andra chansen.

JC: Årets enda rockbidrag, inte fantastiskt bra men iallafall eld och riktiga trummor. Vill dock mer falsettskrik. Tar sig till andra chansen. Betyg 3.

OA: Låten är bra och värd en trea i betyg. Ett bidrag som kan nå en annan publik än tävlingens övriga låtar. Det blir andra chansen för Eclipse.

Dolly Style - Rollercoaster

CS: Så här ser det ut när My little pony kliver in i en magisk värld och förvandlas till människor i färgglatt hår. Fruktansvärt dålig låt. Hemsk. Betyg 0 och utklassade.

DR: Inte en gång till Snälla. Årets sämsta bidrag. Betyg 1. Andra chansen.

JC: Målgruppen kommer att älska det här. Glatt men hjärndött. Direkt till final. Betyg 1.

OA: Nej nej nej, men barnen kommer säga ja ja ja. Tur att jag inte har barn så jag slipper höra Lollelcojstej en tid framöver. Yngre tittarna kommer appsolut rösta på Dolly Style. Andra chansen men i betyg får den 1.

Martin Stenmarck - Du tar mig tillbaks

Annons

CS: Det här var jättetrist och blekt. Men eftersom Martin Stenmarck är den han är så kommer han ta sig till andra chansen. Betyg 2.

DR: Martin Stenmarck ser ut som en hockeytränare, men sjunger något bättre. Tråkigt. Betyg 2. Utslagen.

JC: Comeback för Martin, tyvärr så kommer inte Sinatra/Clooney looken att gå hem bland tittarna. Iallafall inte bland de som vet hur man använder appen. Betyg 2.

OA: Ingen låt på svenska har hittills gått till final och Stenmarck blir inte den första. I ens en Martin(i) skulle få mig att rösta på det här. Utslagen, 2 i betyg.

Linda Bengtzing - Killer Girl

CS: Allt låter som det alltid har gjort. Lite fräckt och käckt. Vi vill se något nytt. Betyg 1 och utklassad.

DR: Gammalschlager och det funkar så där. Ett annat problem är att Linda Bengtzing fortfarande inte kan sjunga. Betyg 1. Utslagen.

JC: Linda låter precis som Linda alltid gjort, tralligt och glatt. Samma frisör som Martin Stenmark? Åker ur. Betyg 2.

OA: Nja, Linda, bättre har du varit. De gamla i gemet har knappast rosat marknad i årets mello och jag tror inte du gör det heller. Utslagen, betyg 2.

Frans - If I were Sorry

Annons

CS: Något nytt och fräscht till melodifestivalen! En låt som man reagerar på. Frans får betyg 4 och går vidare till final.

DR: Sticker ut i startfältet, både i deltävlingen och i hela startfältet. Men det tilltalar inte mig. Betyg 2. Utslagen.

JC: Tråkig låt som åker ut på direkten. Inte ens Zlatan kunde räddat detta. Betyg 1.

OA: Det här var oväntat bra och nytt. Finns dock risk att numret blir för tråkigt. Betyg 3 och final.

Panetoz - Håll om mig hårt

CS: Inte lika trallvänligt som det brukar vara. Panetoz får en 3 i betyg och får åka hem efter vistelsen i Gävle.

DR: Visst svänger det om Panetoz, men refrängen sätter sig inte på en lyssning. Däremot efter två. Betyg 3. Till final.

JC: Låter väldigt likt när de var med 2014. Svårare startfält denna gången så de får det svårt att dansa sig längre än till andra chansen. Betyg 2.

OA: Låter som Panetoz brukar göra. Glatt och svängigt. Tvåa i betyg och utslagna.

Molly Sandén - Youniverse

Annons

CS: En solklar finalist. Hon bjuder på en behaglig show och låten är vaken för mycket eller för lite för den breda publiken. En 3 i betyg.

DR: Sist ut av alla bidrag i årets festival och det högsta betyget jag delat ut är en fyra. Det lär inte blir Eurovision i Sverige 2017. Molly går till final, men jag ger bara en trea i betyg.

JC: En snygg scenshow och Mollys utstrålning kommer att ta henne direkt till finalen. Betyg 3.

OA: Det här kommer ta Molly till final. Det känns som upplagt för det. Scenshowen kan bli bra och jag tror att låten bara kommer låta bättre och bättre. Trea i betyg och solklar final.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons