Annons
Nöje

Restaurangen utökar satsningen

Skördefesten har varit en succé. Till i år blir den större.
– Förra året tvingades vi tacka nej till folk, säger PM:s Martin Rognefall.
Växjö • Publicerad 6 september 2018
Foto: Jesper Rognefall

För tredje året i rad kör PM & Vänner sin skördefest i samband med matmässan.

– Det känns som en klockren grej både för mathelgen i stort men också för vår profil, säger PM:s Martin Rognefall.

Annons

Under de två föregående åren har evenemanget var väldigt lyckat. Vad är det då som gör att skördefesten fungerar så bra?

– Jag tror att det är ett ganska lättillgängligt koncept. Man kan göra det så litet eller stort som man själv vill som besökare. Det går att köra en helkväll och äta sig proppmätt eller bara komma förbi och äta något litet eller ta en öl eller ett glas vin. Det är ju mycket folk i rörelsen den helgen som är intresserade av mat.

Kommer ni att ha någon nyhet det här året?

– Det kommer att vara lite större än tidigare. Sen kommer vi också att plocka in vår florist och vårt bageri – bröd och sovel – så man kommer även att kunna handla deras grejer på plats.

Rognefall har svårt att uppskatta hur många som besökte skördefesten förra året. Men han vet att det kunde ha varit betydligt fler. När vi ber honom sia om förväntningarna den här gången, tycker han det är svårt att gissa.

– Vi har inte satt något officiellt mål så. Men vi kommer ha fler sittplatser och större tält i år. Förra året tvingades vi att tacka nej till folk som vi inte hade plats för, vilket alltid är tråkigt. Så därför ökar vi. Man vill alltid kunna ta emot alla som vill komma.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons