Annons
Nöje

Rix FM Festival kommer till Växjö

Växjö • Publicerad 26 april 2023
Rix FM festival brukar bli en riktig folkfest i Växjö.
Rix FM festival brukar bli en riktig folkfest i Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Rix FM Festival åker i sommar ut på en ny turné med tolv stopp. Det blir konserter och evenemang med några av Sveriges mest heta artister och nu står det klart att Växjö blir det tolfte och sista stoppet på sommarens turné.

Tidigare år har Rix FM Festival arrangeras under Karl-Oskardagarnas första dag, på fredagen, men så blir det inte i år. Istället kommer konserten att hållas under lördagen, den 19 augusti.

Annons

– Tillsammans med våra sponsorer och ett nära samarbete med både artister och skivbolag, så kan vi åter igen bjuda våra lyssnare på en fantastisk musikupplevelse. I många städer har Rix FM Festival blivit en tradition där man går man ur huse för att vara med, och den har blivit en stark plattform där både nya och etablerade artister kan möta sin publik, säger Christer Modig, VP Radio på Viaplay Group.

Precis som tidigare år kommer det också att bli aktiviteter, tävlingar och meet and greet med artister på Stortorget under dagen. Vilka artister som kommer i år har ännu inte presenterats.

Förra året när Rix FM Festival arrangerades i Växjö uppträdde Tove Styrke, Alvaro Estrella, Omar Rudberg, Anna Bergendahl, Victor Crone, Laurell och Junie.

Karl-Oskardagarna arrangeras den 18-20 augusti.

Fakta

Rix FM Festival 2023

GÖTEBORG (Måndag 5 juni)

LULEÅ (Torsdag 13 juli)

SUNDSVALL (Tisdag 25 juli)

ESKILSTUNA (Torsdag 27 juli)

LIDKÖPING (Fredag 4 augusti)

GÄVLE (Onsdag 9 augusti)

KALMAR (Fredag 11 augusti)

MALMÖ (Söndag 13 augusti)

KRISTIANSTAD (Måndag 14 augusti)

STOCKHOLM (Onsdag 16 augusti)

NORRKÖPING (Torsdag 17 augusti)

VÄXJÖ (Lördag 19 augusti)

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons