Annons
Nöje

Rockare från Australien väljer Växjö i sommar

Från Australien till Småland! Marcel Tiggemann och Dylan Oke i australienska rockbandet Rosemont har precis anlänt till Växjö, som blir deras fasta bas i sommar när de ska erövra Europa.– Vi vill skapa kontakter och bygga upp en fanbase. Och så ska vi spela på så många ställen som möjligt!
Publicerad 24 maj 2017
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Den efterlängtade vårvärmen har äntligen anlänt till Växjö och vi träffar Marcel och Dylan på Kafé de luxes uteservering en strålande fredagseftermiddag. De har nyligen kommit hit efter en lång resa från sin hemstad Adelaide i södra Australien. Resten av medlemmarna i bandet Rosemont ska ansluta i slutet av månaden.

– Jag och Dylan åkte först för att förbereda och planera vår sommarvistelse här i Växjö och Europa.

Annons

Att det australienska rockbandet Rosemont befinner sig just här i Växjö beror på att gitarristen Marcels mamma är svenska och bor i byn Kalvsvik strax utanför Växjö. Marcel har därför varit i Sverige ett flertal gånger tidigare, men för trummisen Dylan är det en helt ny upplevelse. Han är imponerad av det han sett hittills.

– Naturen och arkitekturen i Sverige är fantastisk vacker. Australien är ju ett relativt nytt land så där finns inte alls samma historiska atmosfär som här.

Hur upplever du svenskarna som folk?

– Otroligt trevliga. Och alla verkar artiga, välklädda och seriösa på ett positivt sätt. I Australien är människor mer easy going, vilket är både på gott och ont.

Tillsammans med Barry Nation, Nick Robinson och Jimmy Robinson bildar Marcel och Dylan bandet Rosemont. De har byggt upp en fanskara i Australien men vill nu ut i övriga världen. Marcel föreslog därför att bandet skulle åka tvärs över jordklotet till Växjö och ha staden som bas för sin Europasatsning.

– Växjö ligger perfekt till geografiskt. Det går snabbt att ta sig härifrån till städer som Köpenhamn, Berlin och London. Det är inte alls samma gigantiska avstånd mellan städerna som i Australien.

Men förutom att ha Växjö som bas under sin Europavistelse så är målsättningen att även här skapa kontakter, träffa musiker, bekanta sig med den svenska musikscenen och boka in så många konserter som möjligt.

– Ja, vi kommer ha ett intensivt schema och gör så många gig som möjligt i Växjö och övriga södra Sverige. Vår plan är sedan att återvända till Europa, Sverige och Växjö nästa sommar för att fortsätta bygga upp fanskaran.

Rosemont spelar klassisk, energisk och groovy rock´n roll. Det ekar 70-tal och influenser som AC/DC, Kiss, Darkness och Foo Fighters, men även av funkigare rockmusik som Red Hot Chili Peppers.

Har ni några svenska favoritband?

Annons

– The Hives! De är grymma och har spelat förband till AC/DC.

I dagarna har Rosemont släppt en ny EP som spelades in i höstas. Nu är de taggade att köra låtarna live, och det är som liveband som Rosemont verkligen kommer till sin rätt.

Om det är något som är utmärkande för oss så är det energin och den höga intensiteten på scenen. Det är mycket groovy. Någon beskrev vår liveshow som en stormvind som får hela rummet att lyfta.

Ni verkar vara extremt rörliga på scen?

– Ja, ingen i bandet brukar stå still en sekund. Inte ens Dylan vid trumsetet brukar kunna hålla sig!

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons