Annons
Nöje

Så gick det för Växjös mästerkock

Publicerad 25 januari 2017
Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Växjöbon och tandläkaren Johan Örtendahl är en av tolv amatörkockar som den här säsongen gör upp om titeln Sveriges mästerkock. Under onsdagen gjorde de tolv kockarna upp om att få gå vidare till en ny vecka med matlagning.

Den första utmaningen var en lagstafett, där endast en lagmedlem åt gången fick stå i köket. Grupperna skulle på 60 minuter laga en valfri varmrätt och laget som Johan Örtendahl hamnade i valde att göra en bouillabaisse med aioli, som både rosades och risades av juryn.

Annons

– Det finns några detaljer här som är ganska bra och några som är mindre bra, säger jurymedlemmen Markus Aujalay i programmet.

När det skulle presenteras vilket lag som skulle få köra en elimineringstävling var Johans blåa lag kvar mot det gula laget. Trots att juryn tyckte att blåa lagets presentation var klumpig och att de missade på havskräftorna, som hade kvar strängen, gick de vidare till nästa vecka.

Johan Örtendahl har därmed fortfarande chansen att bli Sveriges mästerkock. Vinnaren får ett kokbokskontrakt, 250 000 kronor och mästerkockstatyetten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons