Annons
Nöje

Så sänds American Song Contest på SVT – Kronobergsprofilerna bakom låtar

Under onsdagsmorgonen berättade SVT i ett mejl när de planerar att sända American song contest, som i USA har premiär 21 mars.
Musik • Publicerad 13 mars 2022
Programledare för ASC är Snoop Dogg och Kelly Clarkson.
Programledare för ASC är Snoop Dogg och Kelly Clarkson.Foto: NBC

Vi har tidigare kunnat berätta att Moa "Cazzi Opeia" Carlebecker från Tävelsås och Tingsrydsbördige Andreas Carlsson är klara som låtskrivare för American song contest. Låtskrivarduon står bakom delstaten Oklahomas bidrag med artisten Alexa.

– Det känns jätteskoj och coolt. Jag har jobbat med Alexa, som är korean och amerikan, tidigare. Det är en kpop-låt blandat med västerländsk musik, har Cazzi Opeia tidigare berättat

Annons

I veckan berättade SVT i ett mejl när de planerar att sända American song contest, som i USA har premiär 21 mars.

"SVT sänder premiären av American Song Contest på SVT Play två dagar efter den amerikanska sändningen. Under åtta veckor har de svenska tittarna möjlighet att följa hela tävlingen på SVT." står det i mejlet.

American song contest har premiär onsdagen den 23 mars klockan 18.00 på SVT Play. SVT1 sänder programmet lördag eftermiddag aktuell vecka (lördag 26 mars klockan 16.05 för premiären).

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons