Annons
Nöje

Så startar artisterna i Mellofinalen

Stockhlm • Publicerad 7 mars 2022
Pressbild.
Pressbild.Foto: Janne Danielsson

På lördag är det dags. Då avgörs Melodifestivalen 2022. Chans till Sångfågelns pokal och en biljett till Eurovision Song Contest 2022 i Turin har bland annat Växjöbördiga Tone Sekelius och John Lundvik samt Cazzi Opeia från Tävelsås.

Finalens startfält blev klart i lördags då fyra finalister tillkom från semifinalen, och nu har tävlingsproducent Karin Gunnarsson satt startordningen.

Annons

- Startfältet är starkt, brett och otroligt kul att både titta och lyssna på. Det är stjärnspäckat med tre tidigare vinnare och ett gäng lysande debutanter. Vad som också sticker ut är akternas 50/50-fördelning – hälften kvinnor, hälften män. Man får gå tillbaka till 2009 för att komma i närheten av det, och då var det 70/30, säger Karin Gunnarsson och fortsätter:

- Och äntligen blir det en riktig final igen – inför en jublande publik i Friends Arena och förstås för Mellofantaster i alla åldrar där hemma!

Fakta

Startordning Melodifestivalens final

1. "Run to the hills" – Klara Hammarström

2. "Som du vill" – THEOZ

3. "Higher power" – Anna Bergendahl

4. "Änglavakt" – John Lundvik

5. "My way" – Tone Sekelius

6. "Bigger than the universe" – Anders Bagge

7. "Innocent love" – Robin Bengtsson

8. "Freedom" – Faith Kakembo

9. "Bluffin" – LIAMOO

10. "Hold me closer" – Cornelia Jakobs

11. "I can't get enough" – Cazzi Opeia

12. "In i dimman" – MEDINA

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons