Annons
Nöje

Sängkammarfars i Växjö

Teatergänget Highlights Productions bjuder i sommar in till sängkammarfars i museiparken.– Sommarfarser ska spela utomhus och museiparken är något av en glömd pärla här mitt i Växjö.
Publicerad 26 juni 2017
Arkivbild. Foto: Per-Erik Sandebäck
Arkivbild. Foto: Per-Erik Sandebäck

Det var sommaren 2014 som Hani Arrabi, Emil Fredberg och Philip Carcamo bestämde sig för att sätta upp en musikalföreställning på Växjö Teater. Alla tre skulle flytta från Växjö och genom den här uppsättningen ville de ta ett storslaget farväl av Växjöpubliken.

– Highlights of Musicals blev en jättesuccé med flera extraföreställningar. Sommaruppsättningen var tänkt som en engångsgrej men efter framgången så fick vi tänka om, berättar Hani.

Annons

Highlights of Musicals har sedan dess följts av West Side Story och Familjen Addams. Den här fjärde sommaren har Hani, Emil och Philip fått sällskap av Gustav Nyberg, produktionstrion har därmed blivit en kvartett. Och när de nu sätter upp farsen Tresteg i snedsteg har de dessutom bytt ut Växjö Teater mot en scen i museiparken.

– Folk vill inte gå in i en mörk teaterlokal för att se en sommarfars, den typen av föreställningar ska spelas utomhus. Och museiparken passar väldigt bra för ändamålet. Det är en glömd juvel mitt i staden!

Det har spelats musikaler och teater tidigare i museiparken, kan man säga att ni återuppväcker en fin tradition i Växjö?

– Ja, funkar det här konceptet så kan vi tänka oss att köra fler somrar i museiparken.

Tresteg i snedsteg har premiär den 6 juli och totalt blir det tio föreställningar. Vi träffar Hani, Emil och Gustav när de håller på med scenbygget i museiparken. Det är en rejäl konstruktion som tar form, en tvåvåningsscen som är 12 meter bred och 4,6 meter djup som mest.

Scenen ska föreställa huvudpersonen Lennarts fina villa i Öjaby. Det är där som allting händer.

Handlingen går ut på att Lennarts hustru Alice åkt iväg till gymmet i Alvesta och då passar han på att ta hem sin älskarinna. Det hela kompliceras dock av att Alice utan Lennarts vetskap lånat ut huset till väninnan Maj, som i tur planerar ett intimt kärleksmöte i bostaden.

– Det är en klassisk spring och slå i dörrarna-fars, där alla bedrar varandra och ljuger så att det till sist blir omöjligt att skilja sanningar från lögner.

Hani som spelar huvudrollen som Lennart har tidigare erfarenhet av att spela sängkammarfars, sommaren 2014 medverkade han i sommarlustspelet Charmörer på vift på Krusenstiernska gården i Kalmar tillsammans med bland annat Robert Gustavsson.

– Att spela fars kräver bra tajming, allt måste sitta exakt på sekunden. Kommer replikerna något för sent så faller skämten platt till marken. Så det är mycket som måste övas in!

Annons

Totalt är det sex skådespelare på scen. Förutom Hani är det Stina Eriksson, Henriette Holgert, Emelia Sallhag, Johan Hwatz och Gustav Magnusson. Regissör är Eva Pettersson, som är inlånad från Linneateatern. I produktionsteamet har Emil tagit på sig rollen som producent.

– Dessutom kommer han ha titeln parkchef, vilket han är oerhört stolt över, skojar Hani och Gustav.

Just att spela i museiparken kommer bli en speciell upplevelse. Den fina inramningen bidrar till en speciell stämning menar Hani, Emil och Gustav.

– På en teater anländer publiken när föreställningen börjar och lämnar när ridån går ner. Den här miljön är istället gjord för en helaftonskväll. Vi kommer ha matstånd och med fint väder så tror vi att folk vill mysa i parken både före och efter föreställningen.

David Färdigh

Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons