Annons
Nöje

Scensommar utökar samarbetet: ”Väldigt roligt”

Växjö/Ljungby • Publicerad 3 mars 2023
Therese Johansson är projektledare för Scensommar.
Therese Johansson är projektledare för Scensommar.Foto: Evelina Milerud

För nionde gången ska kultursatsningen Scensommar arrangeras med konserter och föreställningar under bar himmel.

Det är Växjö kommuns satsning men de senaste åren har det varit ett samarbete mellan Växjö kommun, Region Kronoberg samt de andra sju kommunerna i länet med barn- och familjeföreställningar.

Annons

Nu har två nyheter kring Scensommar 2023 presenterats. Åsa Jinder kommer till Åryd för en konsert den 21 juli. Samtidigt står det klart att samarbetet med Ljungby kommun utökas med tre kvällar i Hembygdsparken i Ljungby. Det är Sommar i parken som blir Scensommar.

– Vi har tidigare samarbetat med en annan arrangör kring Sommar i parken men det samarbetet är nu avslutat. Därför sökte vi en ny samarbetspartner. Barnföreställningarna som vi haft tillsammans med Scensommar har varit lyckade och det kändes naturligt att utöka Scensommar med tre kvällsakter i samma anda som Sommar i parken, säger Emelie Olsson, kulturstrateg på Ljungby kommun.

Det kommer att bli konserter i hembygdsparken den 30 juni, 7 juli och 14 juli. Vilka artister som kommer är inte klart än.

– Växjö kommun och Scensommar välkomnar initiativet, det är väldigt roligt att även kunna erbjuda kvällsakter i Ljungby. Och vi lovar att alla som varit på Sommar i parken kommer att känna igen sig, säger Therése Johansson, kulturutvecklare och projektledare för Scensommar.

2022 arrangerades totalt 77 programpunkter på 52 olika platser.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons