Annons
Nöje

Schlagerstjärnan återvände till Växjö

Växjö • Publicerad 15 juli 2019
Foto: Daniel Stigefelt

Sångerskan och låtskrivaren Shirley Clamp har släppt flera hitlåtar. I juli kom hon till Linnéparken.

Shirley Clamp har flera kopplingar till Kronobergs län. Hon har släktingar i Alvesta och under gymnasietiden studerade hon på Katedralskolans estetiska program i Växjö. Dessutom var Shirley Clamp målvakt i Växjö FF:s A-lag. Nu återvände hon till Växjö för att vara med på Allsång i Linnéparken.

Annons

– Det är alltid kul att komma tillbaka till Växjö. Dessutom gillar jag allsång som underhållningsform. Då får jag verkligen möta publiken, sa Shirley Clamp inför återkomsten.

Hon framförde schlagerlåtar som "Min kärlek" och "Att älska dig".

– De brukar gå hem i sådana sammanhang. Jag tycker att det är extra kul att köra låtarna på sådana gig där folk kan sjunga med. Publiken på allsångerna vet att de är där för att sjunga med. Då är det också lättare att få med dem i allsång, säger Shirley Clamp och skrattar.

I höst debuterar hon med en egen föreställning på Maximteatern. I showen "Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt" ska hon blanda musik, humor och prat.

– Det blir en blandad konfekt. Det är mycket mer än bara musik. Jag vill ha mycket humor, anekdoter och roligt "hittepå" i stunden. Jag vill vara allvarlig ena sekunden och sedan göra något helt oväntat i nästa. Det kommer inte att vara fläktmaskiner och paljetter.

Shirley Clamp vill i framtiden också vara med i Melodifestivalen igen, men då som låtskrivare.

– Jag har inget behov av att vara med som artist nästa år men vill delta som upphovsman. Vi har skrivit klart en låt som vi tänkte skicka in.

Har du någon drömartist som ska framföra låten?

– Jag vill ha en grym sångerska. Molly Pettersson Hammar sjunger riktigt bra och en sådan typ av röst hade varit coolt. Men jag gillar också tanken på att det skulle vara en helt okänd, som kan gå från okänd till stjärna över en natt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons