Annons
Nöje

Showtime för Växjös elever

Växjö • Publicerad 7 februari 2019
Foto: Anna Nordström

Varje år sätter eleverna på Musiktillägget i Växjö upp en ny vårshow. Under fem dagar i februari blir det musikalen Showtime.

– Det blir fart och fläkt med hög musikalisk kvalitet, säger Anna Ljungström, en av eleverna.

Annons

Musiktillägget är en spetsutbildning i Växjö som läses parallellt med gymnasiala studier. Årligen ger de konserter, ett mäktigt och stämningsfullt Luciafirande i Växjö domkyrka och en vårshow. 2019 år vårshow är musikalen Showtime.

– Kortfattat handlar det om en tidigare framgångsrik kabaré som tvingas i konkurs. Efter svek och missöden möter ensemblen stora komplikationer och splittras. Men med hopp och samarbete försöker de ursprungliga artisterna bygga upp kabarén igen med hjälp av nya unga talanger. De ger sig ut i världen utan sin direktör, säger Tobias Johansson, en av eleverna som medverkar i Showtime.

Showtime beskrivs som en sprakande vårshow om livet som showartist, krossade drömmar och kärlek. Totalt medverkar 38 elever i musikalen. Showen sätts upp i Katedralskolans aula den 8, 9 10, 14 och 15 februari.

– Publiken kanske inte lämnas med någon djup insikt om livet men vi bjuder på mycket glädje. Det blir fart och fläkt med hög musikalisk kvalitet, säger Anna Ljungström, som spelar en av artisterna i den ursprungliga ensemblen.

Vårshowen görs från grunden av Musiktilläggets tredjeklassare och utförs av alla tre årskurserna. Treorna ansvarar bland annat för manus, koreografi, marknadsföring, scenografi och kläder.

– Det är mycket som ska fixas och bindas ihop inför premiären men hittills har vi fått ihop de olika delarna bra. Det här är så kul, säger Tobias Johansson.

Musiktillägget är ett individuellt val för de elever som har musik som ett stort intresse men som har valt att gå ett annat program än det estetiska programmet med inriktning musik. Kursen anordnas av Katedralskolan, Kungsmadskolan, Teknikum och Växjö Kulturskola i samverkan.

Foto: Henrik Snellman
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons