Singelträff i Växjö på Alla hjärtans dag: ”Ingen ska känna sig ensam”

.
Foto: Joel Petersson

Alla hjärtans dag närmar sig och flöden och tidningar är fulla med reklam om vad man kan ge eller hitta på med sin partner. Helén Andersson driver dejtingsajten Singel i Sverige, som också anordnar singelträffar och singelresor. Hon tycker att de personer som är ensamma glöms bort under alla hjärtans dag så inför 14 februari i år har hon planerat in 13 singelträffar på olika platser i Sverige. En av platserna är Växjö där en träff med middag ska hållas på Chapter House.

– Jag har gått och retat mig på alla hjärtans dag och det här med att man ska ha sin hjärtevän. Det viktiga tycker jag, är att man får träffa människor och få nya vänner. Det är inte det lättaste alltid, säger Helén Andersson.

Den som vill vara med anmäler sig och under kvällen äter man middag ihop med de andra deltagarna och umgås. Man byter plats under tiden för att prata med så många som möjligt. Men målet enligt Helén är inte främst att singlarna ska hitta en partner.

– Tanken är att man kommer hit och har en trevlig kväll. Träffar man någon så är det kul såklart, men mitt mål egentligen är att deltagarna vill hjälpas åt att ordna fler träffar där de hittar på olika saker. Jag vill inte att någon ska behöva känna sig ensam. Det är mitt mål, säger hon.

Helén Andersson driver dejtingsajten Singel i Sverige.
Foto: Privat

Läs mer

Nyheter

Region Kronoberg öppnar upp för allmän provtagning

Från och med onsdag kan man testa sig.

Nyheter

Vårdare i Växjö får varning

En vårdare inom psykiatrin i Region Kronoberg varnas.

Nyheter

Mopedolycka i Växjö

Två personer fick skjuts hem av ambulans.

Nyheter

Trafikolycka på riksväg - stor påverkan på trafiken

Inträffade strax före lunch.

Nyheter

Inbrott i Växjö - bröt upp dörr

Vad som är stulet är oklart.

Nyheter

En person har avlidit under helgen

Nya coronasiffror från Region Kronoberg.