Annons
Nöje

Skandalen på Huseby blir TV-dokumentär

Huseby • Publicerad 27 november 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Huseby bruk.
Huseby bruk.Foto: Per Jodenius

Många känner till Florence Stephens öde på Huseby. Hon ägde ett av Smålands rikaste gods då en ung prins Bernadotte dök upp tillsammans med en nära affärskompanjon. Några år senare var godset tömt på alla tillgångar och Florence Stephens hade blivit svindlad på sin förmögenhet. Det blev en stor rättsskandal på 60-talet.

Nu ska fler få stifta bekantskap med skandalen på Huseby då en ny dokumentär har premiär på SVT den 30 december. Dokumentären spelades in på Huseby bruk både i fjol och i somras. Det är en dokumentär av Astrid Ohlsén, Håkan Pieniowski och Lasse Summanen.

Annons

Skandalen på Huseby sänds på SVT torsdagen den 30 december klockan 18.15.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons