Annons
Nöje

Sláinte satsar på country

Växjö har blivit en allt bättre sommarstad. Det menar Marcus Malmström på irländska puben Sláinte, som i sommar satsar extra mycket på countrymusik.
Växjö • Publicerad 17 juli 2023
Jag älskar countrymusik, säger Marcus Malmström på irländska Växjöpuben Sláinte som i sommar satsar extra mycket på liveframträdanden med svenska countryartister.
Jag älskar countrymusik, säger Marcus Malmström på irländska Växjöpuben Sláinte som i sommar satsar extra mycket på liveframträdanden med svenska countryartister.Foto: David Färdigh

Om Växjö tidigare ofta var en spökstad på sommaren så är det numera full fart med nöjesaktiviteter och livemusik under såväl juli som augusti.

– Det är stor skillnad jämfört med 10-15 år sedan. Nu håller pubarna och nöjesställena öppet och Växjö kommun satsar på både Scensommar och allsångskvällar i Linnéparken, konstaterar Marcus Malmström, delägare på Sláinte.

Annons

Hur ser besöksflödet ut hos er på sommaren?

– Vi märker framför allt av en ökad tillströmning av utländska turister. På somrarna utgör de runt 50-55 procent av gästerna. Det är många tyskar, dankar och holländare men också ett stort antal engelsmän, irländare och amerikanare.

Den här sommaren satsar Sláinte extra mycket på country, en musikgenre som ligger Marcus varmt om hjärtat.

– Jag älskar countrymusik. Amerikansk country som till exempel Garth Brooks var den första musik som jag lyssnade på i ungdomen. Dessutom finns en tydlig koppling till det irländska kulturarvet. Country bygger mycket på irländsk folkmusik, som fördes till Amerika via irländska emigranter.

Först ut på countrytemat var Jonathan Nyberg som uppträdde på Sláinte lördagen den 8 juli.

– Han har en grym countryröst. Helt klart en upcoming star.

Den 29 juli intar sedan Robin Winther scenen.

– Det är Robins tredje gig hos oss. Han skapar alltid ett galet ös. Hela lokalen brukar gunga.

Sist ut bland countryartisterna är Adventour Duo som spelar lördag den 5 augusti.

– Duon består av Emma Svensson och Robert Ericsson som levererar härliga country-klassiker, säger Marcus som uppmanar alla gäster att ta på sig cowboyhatten.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons