Annons
Nöje

Stjärnan leder musikfest i Växjö

Publicerad 22 maj 2017
Foto: NATHALIE ALVHÄLL LINDAHL, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: NATHALIE ALVHÄLL LINDAHL, SMÅLANDSPOSTEN

Varje år sätter eleverna på Sandsbro skola upp en stor konsert i Växjö konserthus. Under tisdagskvällen är det åter dags för "Exclusive Sandsbro Music Festival" där 190 mellanstadieelever uppträder inför ett fullsatt konserthus. Konserterna har tidigare år gästats av artister som bland annat Amy Diamond, Erik Segerstedt och Nassim al Fakir. I år är det Youtubestjärnan Daniel Norberg som är elevernas artistcoach och konferencier under konserten.

Eleverna är uppdelade i 18 grupper och uppträder med lika många låtar. Under kvällen kommer publiken få höra hits från både nu och förr, som till exempel Robin Bengtssons mellovinnande bidrag "I can't go on", Marcus och Martinus "Elektrisk" och Katy Perrys dunderhit "Hot N Cold" från 2008.

Annons

Årets festival var dock nära att inte bli av efter nyårshelgens storbrand på Sandsbro skola. Skolans musiksal och instrumenten förstördes i branden men tack vare en stor insamling lyckades skolan få ihop nya instrument till den årliga musikfestivalen.

<iframe src="https://docs.google.com/file/d/0B8it5dYQNyWFcjRGdGpCaUJUQ00/preview" width="640" height="480"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons