Annons
Nöje

Stjärnartist med över 50 miljoner streams på Spotify släpper The Ark-tolkning

Cornelia Jakobs förtrollade hela svenska folket med ”Hold me closer” i Melodifestivalen förra året. Nu släpper stjärnartisten en tolkning av en klassisk The Ark-låt.
Musik • Publicerad 30 april 2023

Här saknas innehåll

Inför Grammisgalan har artisterna Bell, Olivia Lobato och Cornelia Jakobs valt ut och tolkat varsin låt av artister som tidigare varit nominerade i grenen Årets nykomling. Tolkningarna kommer att framföras på årets gala och låtarna släpps i dag, fredag 28 april, på Spotify.

Cornelia Jakobs uppträdde i Växjö under Karl-Oskardagarna 2022 på Rix Fm festival.
Cornelia Jakobs uppträdde i Växjö under Karl-Oskardagarna 2022 på Rix Fm festival.Foto: Calle Rydqvist

Cornelia Jakobs tolkar ”It takes a fool to remain sane” av The Ark, som nominerades till Årets nykomling 2001. Hon slog igenom för hela svenska folket när hon vann Melodifestivalen och tävlade för Sverige i Eurovision song contest. ”Hold me closer” har sedan dess spelats flitigt runt om i världen – originalet har i skrivande stund drygt 47 miljoner streams och versionen till Eurovision song contest knappt 6,4 miljoner streams på Spotify.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons