Annons
Nöje

Stjärnskottet ska bjuda på känslor och energi

Med låtar som "Don't Need To", "Queen" och "Answer" har Janice på kort tid blivit en välkänd artist.
Efter uppträdanden på bland annat P3 Guld, Allsång på Skansen och På Spåret-finalen uppträder hon på lördagens VXOnews Festival på Stortorget i Växjö.
Växjö • Publicerad 17 augusti 2018
Foto: Nicolina Knapp

Med känslosam musik och energi har Janice Kavander blivit hyllad och omtalad i Sverige. Hon fick sitt stora genombrott 2016 med singeln "Don't need to", som handlar kampen mellan mörkret och ljuset inom en själv. Samma år korade Dagens Nyheter henne till ett av 2017 års kulturhopp.

Sedan dess har det blivit flera hitlåtar och musik som berör. På Karl-Oskardagarna ska hon bland annat sjunga låtar från debutalbumet "Fallin' Up" från i våras.

Annons

– Jag ska bjuda på massa energi och känsla. Och överraskningar. Min ambition är att beröra med min musik, som är känslosam och tung men med en hoppfull känsla. Mina texter och melodier handlar om saker som jag har varit med om och som har påverkat mig, säger Janice.

En av hennes mest omtalade och personliga låtar är "Answer", en låt som är ett rop till sin bortgångne pappa. Hon hade dessförinnan haft svårt att prata om saknaden efter sin pappa men genom musiken blev det naturligt.

– Jag hittade låtskrivandet i att få ventilera mina egna reflektioner och tankar. Nu har jag blivit sådan som person, mer rak på sak än tidigare. Musik är ett fint och mäktigt verktyg till att hjälpa folks utveckling och har en helande kraft, säger Janice.

23-åringen har sin musikaliska bakgrund i Tensta Gospel Choir, som också har fostrat stjärnor som Lykke Li, Sabina Ddumba och Linda Pira.

– Det var där jag hittade hur jag ville uttrycka mig och våga vara jag. Jag ser det mäktiga i att vara sårbar och att verkligen nå fram via den känslan, för det finns en styrka i just det. Man blir matad med att vara stark och ha pondus och göra si och så men för mig är det där lilla sköra och sårbara så värdefullt.

Nu har Janice lämnat körsalen för att följa sin dröm och spela runt om i Sverige och världen.

– Det är så fint och mäktigt att se hur långt det kan ta en. Det är guld att få åka runt i Sverige och nu vill jag bara göra ny musik.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons