Annons
Nöje

Stjärnspäckad film från Tingsryd

En thrillerkomedi som sätter den småländska landsbygden i centrum. Så beskrivs den bioaktuella filmen "Becker - Kungen av Tingsryd" som har premiär i veckan.
Publicerad 31 augusti 2017
Foto: Scanbox/Pressbild
Foto: Scanbox/Pressbild

Den 1 september har en ny film premiär på vita duken runt om i landet. Det är Becker - Kungen av Tingsryd, som handlar om Johan Becker, en pengadriven småstadsgangster som gör allt för att skydda sitt kungadöme. Filmen har delvis spelats in i Tingsryd under förra sommaren, med bilder från bland annat kyrktornet.

I rollerna finns kända skådespelare som Helen Sjöholm, Shanti Roney, Torkel Petersson och Nour El Refai. Henrik Lilliér spelar huvudkaraktären Johan Becker.

Annons

– För det första älskar jag Småland. Där finns en filmisk aura som jag inte tycker är tillräckligt utnyttjad i svensk film. Tingsryd låg nära till hands för mig, eftersom vi alltid stannar där när vi ska till släkten i Broakulla, säger regissören och manusförfattaren Martin Larsson till Smålandsposten och fortsätter:

– Trots sin litenhet finns allt i Tingsryd, som näringsliv och föreningsliv, Börjes. Det var en bra ort för filmen på så sätt.

Han har tidigare också beskrivit valet av Tingsryd som att de behövde en ort som är lagom stor för att någon ska kunna vara kung på orten. Becker är för Tingsryd vad Bert Karlsson var för Skara på 80-talet.

I filmen driver Becker, tillsammans med en kompis, en butik med utemöbler i konstrotting i Tingsryd. Men för att dryga ut kassan säljer de också smuggelsprit och cigaretter svart.

"Affärerna går bra och de har ingenting att klaga på tills en dag då två danskar dyker upp och utmanar allt Becker har byggt upp. En växande spiral av lögner, hemligheter och svek tvingar Becker att handla drastiskt för att till varje pris försvara de sina och ta tillbaka makten i Tingsryd", skriver SF Bio i sin beskrivning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons