Annons
Nöje

Stjärnspäckad uppsättning av årets sommarpratare

Växjö • Publicerad 26 juni 2019
.
.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

"Sommar i P1" brukar vara en succé under sommaren. 57 mer eller mindre kända personer får hålla ett sommarprat som sänds i P1.

Det blir både skvaller, drama, humor och fakta.

Annons

"Det ska vara lätt musik och prat med mening i", sa Tage Danielsson våren 1959 till producenten Jörgen Cederberg. Så föddes lyssnarsuccén "Sommar i P1. Tage Danielsson var då underhållningschef på Sveriges Radio och kom på idén att bjuda radiolyssnarna på mer musik som på ett underhållande sätt skulle presenteras av sommarvärdar.

I år firar programmet 60 år med sommarvärdar som entreprenören Isabella Löwengrip, ishockeystjärnan Nicklas Lidström, artisten John Lundvik, hjärnforskaren Anders Hansen, näringslivsprofilen Leif Östling och artisten Molly Sandén.

– Vi kan se fram emot många både underhållande och starka berättelser denna jubileumssäsong. Sommar rymmer humor och stjärnglans men också skildringar av såväl osynlighet och utsatthet som makt och framgång, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Det är 57 profiler som medverkar i "Sommar i P1". Av dessa är 49 debutanter som ska prata om allt från terror, humor, uppväxter, framgångar och motgångar.

Skådespelaren Fares Fares inledde "Sommar i P1" på midsommardagen 22 juni. Jil Johnson håller det sista sommarpratet den 18 augusti. Hon kommer att avsluta säsongen med sommarprat, sång och musik inför publik.

Socionomen Madeleine In Hwa Björk har röstats fram till Lyssnarnas Sommarvärd 2019. Hon kommer att prata om överraskningen som hon fick när hon sökte sina biologiska rötter. Det visade sig att hon blivit förväxlad på barnhemmet och är inte alls den hon alltid trott hon varit.

Sommar i P1 sänds i P1 klockan 13.00 och släpps som poddversion klockan 07 varje dag. Programmen går också i repris klockan 22.30 på vardagarna och klockan 22.05 på helgerna.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons