Annons

Stor musiktävling för unga artister – utvalda får spela på Karl-Oskardagarna

Är du mellan 15-19 år, bor i Kronoberg och vill få chansen att spela på stadsfestivalen? Nu utlyser Växjö city en stor musiktävling.
Karl-Oskardagarna • Publicerad 30 mars 2023

Här saknas innehåll

Växjö citysamverkan tillsammans med Växjö kommun drar nu i gång Kristina karusellen – en musiktävling för nästa generations artister. Syftet är att lyfta fram det lokala svenska musiklivet och presentera det för publiken i Växjö.

– Under våren erbjuder vi unga talanger från hela Kronoberg att tävla om det ärofyllda priset att få spela på den stora scenen under Växjö stadsfestival, Karl-Oskardagarna i augusti. Musiktävlingen ger unga musiker en unik möjlighet att visa upp sin talang, skaffa erfarenhet av livekonserter under trygga förhållanden, bredda sin publik och framförallt kanske få uppmärksamhet från musikbranschen, skriver Jonastan Blom Ekenborg, evenemangsprojektledare på Växjöcitysamverkan, i ett mejl.

Annons

Alla genrer välkomnas, liksom såväl soloartister som band. Ett antal deltävlingar kommer att köras på BG:s, Bergendahlska gården, i Växjö med professionell utrustning samt kunnig personal. Fri entré under deltävlingarna.

– Vår jury består av lokala musik- och kulturprofiler samt professionella artister. Även publiken kommer att få göra sin röst hörd.

Ansökningsperioden har öppnat och första deltävlingen beräknas genomföras i mitten av april.

– Vår ambition är att så många som möjligt ska få möjligheten att delta men i dagsläget är platserna begränsade. Det blir en spännande, omtumlande och lärorik men framförallt grymt kul åktur!

Finalen beräknas gå av stapeln 19 maj.

Cazzi Opeia på VXOnews Festival under Karl-Oskardagarna 2022.
Cazzi Opeia på VXOnews Festival under Karl-Oskardagarna 2022.Foto: Oscar Appelgren
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons