Annons
Nöje

Stor prisutdelning till Växjö

Växjö • Publicerad 20 november 2018
Foto: David Elg

I april nästa år arrangeras Litteraturveckan i P1 för tredje gången, en vecka som manifesterar litteraturen, läsarna och läsandet. Nu står det klart att den stora finalen, prisutdelningen av Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris, hålls i Växjö. Den 12 april delas priserna ut på Palladium.

– Vi har tidigare varit i Luleå och Göteborg och delat ut våra litteraturpriser, nu blir det spännande att komma till Småland och Växjö för den stora finalen på Litteraturveckan i P1 år 2019. Jag ser fram emot att få höra hur de småländska bokcirklarna tar sig an processen att utse en romanprisvinnare. Det brukar bli oväntade och heta diskussioner för de medverkande och framförallt för våra många radiolyssnare, säger Marie Lundström, som är programledare på P1, i ett pressmeddelande.

Annons

P1 söker nu bokcirklar till den lyssnarjury som ska bestämma vem som får Sveriges Radios Romanpris 2019. Vilka fyra svenskspråkiga romaner som nomineras till Sveriges Radios Romanpris 2019 avslöjas den 9 januari.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons