Annons
Nöje

Succébandet från Mello spelar i Växjö: ”Galet publiktryck på turnén”

På fredag, den 22 september, intar hybridrockbandet Smash Into Pieces scenen på O'Learys i Växjö. Gruppen fick sitt breda genombrott hemma i Sverige när de i våras tog sig till final i Melodifestivalen med låten ”Six Feet Under”. Sedan dess har de mer eller mindre konstant varit på turné.
– Det är ett galet publiktryck, berättar sångaren Chris Adam Hedman Sörbye.
Växjö • Publicerad 21 september 2023
Smash Into Pieces gjorde i våras stor succé i Melodifestivalen. Nu väntar en klubbspelning i Växjö den 22 september.
Smash Into Pieces gjorde i våras stor succé i Melodifestivalen. Nu väntar en klubbspelning i Växjö den 22 september.Foto: Calle Rydqvist

Destinationerna avlöser varandra i tätt följd för Chris Adam och de övriga medlemmarna i Smash Into Pieces. Efter en nyligen genomförd turnérunda i Finland är det just nu Sverige som gäller och på fredag gästar de O'Learys i Växjö.

– I oktober väntar sedan en omfattande Europaturné.

Annons

Det känns som att ni ständigt är på turné?

– Ja, det är rätt så omtumlande. När vi så småningom summerar 2023 så kommer vi att ha befunnit oss på turné mer än halva året.

Hur klarar man ett sådant hektiskt turnéliv?

– Genom att ha bra framförhållning och en förstående omgivning. Jag är lyckligt lottad eftersom min sambo Lisa jobbar med bandet, så hon och vår femåriga son hänger ofta med på turnéerna och då finns det möjlighet till familjeliv.

Chris Adam Hedman Sörbye är sångare i Smash Into Pieces.
Chris Adam Hedman Sörbye är sångare i Smash Into Pieces.Foto: Calle Rydqvist

Örebrobandet Smash Into Pieces har hållit på sedan 2008. Under många år harvade de runt på småscener utan att kunna ta ut någon lön från musiken, men i och med skivan Arcadia 2020 började det röra på sig och de skaffade sig en växande publik, framför allt i Europa.

Dundergenombrottet på hemmaplan i Sverige kom dock i våras genom bandets medverkan i Melodifestivalen. Med låten ”Six Feet Under” gjorde de succé och tog sig till finalen.

– Det blev ett otroligt genomslag. Förutom låten i sig tror jag att tittarna gillade oss för att vi var något av en underdog i sammanhanget. Vi hade en tuff och rebellisk rockimage som stack ut.

Bidrog till uppmärksamheten gjorde också Chris Adams öppenhet kring låtens innehåll och kopplingen till hans tidigare psykiska ohälsa.

– Jag bestämde mig för att gå in med öppen bröstkorg och berätta ärligt om mina upplevelser. Låten handlar om hur det känns att befinna sig längst ner på bottnen och må som allra sämst.

Det var för drygt fem år sedan som Chris Adam hamnade i en djup depression. I tidigare intervjuer har han berättat hur han låg på studiogolvet och grät.

Annons

– Att ta sig upp därifrån var en resa inom mig själv. Efteråt funderade jag på hur jag skulle kunna förmedla hur man lyckas hitta nycklarna ut från en depression. Kanske skriva en självhjälpsbok eller starta en podd? Men istället bestämde jag mig för att invänta rätt tillfälle och så dök Mellon upp. Med låten ”Six Feet Under” vill jag bidra till ökad förståelse för psykisk ohälsa. Det är också ett sätt för mig att betala tillbaka för den hjälp och stöttning jag själv fått.

Med ”Six Feet Under” har Smash Into Pieces fångat en ny publik. Chris Adam beskriver publiktrycket på turnén som galet och gläds särskilt åt mångfalden.

– Det är knökfullt och bredden är fantastisk, allt från femåringar till pensionärer. Eftersom vi är ett hybridband lockar vi både elektro-publiken och hårdrocksfansen. Att de kan samlas och digga oss tillsammans känns underbart.

Nu på fredag väntar O'Learys i Växjö, en plats som Chris Adam besökt många gånger.

– Vi har många musikkompisar från stan, så vi har både hängt och spelat på O'Learys. Dessutom är vår busschaufför från Växjö. Också det är ett plus!

Smash Into Pieces gjorde succé i Melodifestivalen i våras. På fredag spelar hybridrockbandet på O'Learys i Växjö.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons