Annons
Nöje

Svenska och internationella artister till Sommarkrysset

Stockholm • Publicerad 6 juni 2019
.
.Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Tio veckor i rad ska lovande artister och stora stjärnor uppträda i Sommarkrysset.

– Det är otroligt kul att vi har en så härlig blandning av Sveriges bästa artister och att vi kan krydda med några internationella stjärnor, säger programledaren Gry Forsell.

Annons

Sommaren är här och det innebär en ny säsong av Sommarkrysset direkt från stora scenen på Gröna Lund i Stockholm. Artister, underhållare och andra gäster ska uppträda i TV4-programmet som har säsongspremiär den 8 juni.

I tio veckor, oftast på lördagar klockan 20.00 med några undantag, blir det musik och underhållning. Samtidigt kan tittarna ringa in och vinna pengar genom att lista ut ett ord. Ordet bildas av bokstäver från de rätta svaren på frågorna som ställs under programmets gång.

– Det är otroligt kul att vi har en så härlig blandning av Sveriges bästa artister och att vi kan krydda med några internationella stjärnor, säger Gry Forsell.

Gry Forsell är född i Växjö och årets program gästas av bland annat kronobergarna Charlotte Perrelli från Hovmantorp och Malou Prytz från Ryd.

Dessutom uppträder stjärnor som Bonnie Tyler, Ava Max, Peter Jöback och Sven-Ingvars.

– Själv är jag överlycklig att få återse Jakob Hellman. Jag kan varenda textrad från hans legendariska skiva från 1989, säger Gry Forssell.

Det blir den 14:e säsongen av Sommarkrysset. Bonnie Tyler var med även 2005, då programmet hade premiär. Genom åren har programmet gästats av stora stjärnor som Lady Gaga, Avril Lavigne, Kleerup och Robyn samt Icona Pop.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons