Annons
Nöje

Symfoniorkestern skulle gästat Växjö med stjärnartister från ”Sagan om Ringen” och ”Harry Potter” – ställer in

Det blir inget besök av London symphonic and philharmonic film orchestra i Växjö konserthus den 17 september.
Växjö • Publicerad 16 september 2022

På lördag skulle London symphonic and philharmonic film orchestra gästat Växjö konserthus med två konserter.

Först ut ”The magical music of Harry Potter” - med ”den bästa musiken i alla Harry-Potter filmer och en hemlig stjärngäst”. Den prisbelönta filmmusiken skulle under konserten framföras av en av filmernas Weasleyskådespelare, en stjärnsolist, en kör och symfoniorkestern enligt information från orkestern själva. Dessutom skulle orkestern framföra höjdpunkter ur ”Harry Potter and the cursed child”, en pjäs vars manus har getts ut i bokform och kan ses som det åttonde verket i Harry Potter-serien av J.K. Rowling.

Annons

”Publiken kan förvänta sig att bli förtrollade av avancerad ljus- och laserteknologi såväl som underbar musik som garanterad lämnar dem med gåshud. De visuella och magiska effekterna ska få alla Harry Potter-fans hjärtan att klappa lite snabbare.” skriver orkestern på sin hemsida.

Orkestern skulle sedan på lördagskvällen ha satt upp ”The lord of the rings and the hobbit - the concert”. Även denna konsert skulle ha haft en stor gästartist från originalfilmerna.

”En två timmars lång konsert med en stjärnskådis och unik musik som sträcker sig från Mordors klagosånger till älvornas melodier.”

Bägge föreställningarna har blivit inställda och det finns i nuläget ingen information om huruvida orkestern kommer att återkomma till Växjö vid ett senare tillfälle.

.
.Foto: Smålandsposten
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons