GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Tareq Taylor skapar underverk av matsvinn

     På fredag gör mat- och tv-profilen Tareq Taylor sin debut på MAT-mässan i Växjö. I Matsvinnköket ska han visa hur man kan göra fantastiskt läckra välsmakande måltider av kasserade livsmedel.
     – Den mesta av maten som hamnar i soptunnorna går att återanvända. Matsvinn är egentligen bara brist på fantasi!
     Foto: Pressbild

     Tareq Taylor har varit en flitig gäst i Växjö den senaste tiden. I våras gästade han Bomässan i Tipshallen och i somras lagade han mat åt celebriteterna i SVT:s Stjärnorna på slottet som spelades in i Växjö. Men när det gäller MAT-mässan så är det debut.

     – Ja, det här blir min premiär på mässan. Det ska bli fantastiskt roligt!

     På fredag ska Tareq tillaga rätter i Matsvinnsköket. Att konkret visa vilka möjligheter det finns att återanvända livsmedel som kastats tycker han är en rolig och väldigt angelägen uppgift.

     – De svenska hushållen slänger mat för mellan 15 000 och 17 000 kronor varje år. Det är väldigt mycket pengar, och mat!

     Faktum är nämligen att nästan allt som kasseras går att återanvända.

     – Ta exempelvis gammalt torkat bröd. Det går alldeles utmärkt att smula och blanda ner i en ny bröd-deg och ger dessutom en godare smak! Eller en grillad kyckling. När vi ätit klart slänger vi oftast resterna i soptunnan trots att den är en perfekt grund att koka soppa på!

     Till och med kaffesumpen går att tillvaratas i matlagning menar Tareq.

     – Ja, det går att använda när man bakar knäckebröd. Det blir en härlig smaksättare.

     Så egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna?

     – Exakt! Så länge råvarorna inte har börjat ruttna så går de att använda. Eller som en känd kock uttryckte det, matsvinn är bara brist på fantasi!

     Läs mer