Annons
Nöje

Tim sprider glädje med musiken – ”Glatt och folkligt sväng”

Upptempo-låtar med glatt och folkligt sväng. Det är melodin för Tim Lööv & The Handsome Band som har allt från gitarrer till tvättbräda och tvärflöjt i sättningen.
– Vi blandar country, rock, americana och folkmusik.
Växjö • Publicerad 4 november 2023
Med låtar som All i need is you och Soul on fire har Tim Lööv skaffat sig en stor publik.
Med låtar som All i need is you och Soul on fire har Tim Lööv skaffat sig en stor publik.Foto: David Färdigh

Vi träffar Tim Lööv & The Handsome Band i Linnéparken. Det är en plats där Tim trivs ypperligt och som är sammankopplad med många härliga minnen.

– Ja, det var här som jag tillsammans med mitt dåvarande band 2015 vann länsfinalen i tävlingen Svensktoppen Nästa med låten Soul on fire. 2019 blev det seger i P4 Nästa med låten All I need is you, som sedan gick till riksfinalen i Linköping och vann hela tävlingen.

Annons

Linnéparken verkar vara en vinnande plats för dig, hur många gånger har du spelat här totalt?

– Det är tredje gången som vi gästar Allsången med Nils Åkesson och Maria Wranå. Sedan är det de två radiotävlingarna plus några konserter till. Min mamma har bättre koll än jag när det gäller antalet spelningar. Jag tror hon nämnde att det är elfte eller tolfte gången som jag spelar i Linnéparken.

Musikläraren Tim från Hjortsberga utanför Alvesta jobbar till vardags på Bergendahlska Gården i Växjö. Det är också där han regelbundet samlar sina medmusiker i kompbandet The Handsome Band.

– Vi bor utspridda på olika ställen – Lessebo, Hovmantorp, Alvesta och Växjö – men det funkar bra att träffas och repa på BG:s.

Bandet består av Jimmy Täck på trummor, Hanz Henriksson på tvättbräda, Jon Stavert på gitarr, Klas Petersson på bas, Richard Olausson på banjo/gitarr och så senaste tillskottet, flöjtisten Sara Lundbäck.

– Det kändes klockrent att ta med Sara i konstellationen. Med hennes melodiösa flöjttoner får vi in vibes från irländsk folkmusik.

När Tim ska beskriva bandets sound så blir det en mix av olika genrer.

– Vi blandar country, rock, americana och folkmusik.

En gemensam nämnare är dock tempot, det medryckande svänget och framför allt den spralliga, sprudlande spelglädjen.

– Vår repertoar består av upptempo-låtar. Det ska folkligt och svängigt. Vi vill sprida glädje.

Annons

Vinnarlåtarna Soul on fire och All I need is you blev båda radiohits och utgör säkra kort live. De återkommer alltid som önskningar hos publiken.

– Man märker att folk blir glada när vi spelar de låtarna, konstaterar Tim.

Ett annat musikaliskt ess i rockärmen är Raise your hands, Tims och Ola af Trampes Växjö Lakers-hyllning som ofta spelas före och under matcherna i Vida Arena. SM-guldet i våras har inte gjort låten mindre aktuell.

– Den är efterfrågad och alltid lika kul att spela.

Efter pandemin har konsertlivet tagit fart igen. Tim märker av ett ökat tryck på bokningarna. Det har med åren hunnit bli åtskilliga konsertlokaler och scener men om han ska välja en favorit så är svaret givet:

– Linnéparken är fantastisk. Fin miljö och härlig stämning!

Fakta

Tim Lööv

Bor: Hjortsberga i Alvesta kommun.

Yrke: Musiklärare samt låtskrivare och artist.

Kompband: Spelar tillsammans med konstellationen The Handsome Band bestående av Jimmy Täck, Hanz Henriksson, Klas Petersson, Jon Stavert, Richard Olausson och Sara Lundbäck.

Stämningen i bandet: Vi är ett väldigt glatt gäng och har alltid roligt ihop.

Musikgenre: En blandning av country, rock, americana och folkmusik.

Utmärkande för soundet: Glada upptempo-låtar med folkligt sväng.

Meriterande vinst: Vann 2019 riksfinalen i radiotävlingen P4 Nästa med All I Need is you, som sedan blev en radiohit.

Aktuella: Gästade nyligen Allsångsfinalen i Linnéparken. Turnerar flitigt i höst både som soloartist och med band.

Vi vill sprida glädje med vår musik, säger Tim Löv & The Handsome Band. Från vänster; Hanz Henriksson, Jimmy Täck, Sara Lundbäck, Tim Lööv, Klas Petersson och Jon Stavert.
Vi vill sprida glädje med vår musik, säger Tim Löv & The Handsome Band. Från vänster; Hanz Henriksson, Jimmy Täck, Sara Lundbäck, Tim Lööv, Klas Petersson och Jon Stavert.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons