Annons
Nöje

Tomas Ledin till Växjö

Växjö • Publicerad 8 november 2018
Foto: Mats Bäcker/Pressbild

En av Sveriges främsta artister, Tomas Ledin, ger sig ut på en arenaturné. Under två kvällar i november besöker han Växjö med en hitkavalkad - innan han tar några års ledighet från turnerandet.

– Mina sista konserter på ett bra tag blir deluxe med stort D, säger Tomas Ledin.

Annons

Växjö

Få svenska artister har en så lång och framgångsrik karriär att se tillbaka på som Tomas Ledin. År 1972 släppte han sitt första studioalbum och efter det har han radat upp hits efter hits.

Med låtar som "Sommaren är kort", "I natt är jag din", "En del av mitt hjärta" och "Hon gör allt för att göra mig lycklig" har Ledin blivit en folkkär artist. Under hösten turnerar han med succéshowen "Skarpt läge deluxe" och den 9 och 10 november gör han två konserter i Vida Arena.

– Jag ser fram emot att komma till Växjö. Det känns lustfyllt och roligt för mig och ensemblen på tio personer att ta ut showen på turné i Sverige. Det är en väldigt stor, spektakulär och visuell produktion.

Förra hösten sattes showen "Skarpt läge" upp på Cirkus i Stockholm. Det blev en riktigt stor succé med hyllningar från såväl publik som kritiker. Showen beskrevs som "en nyskapad musikalisk käftsmäll" och har under våren satts upp på Rondo i Göteborg. Den musikaliska berättelsen har nu gjorts om till arenaformat och blivit "Skarpt läge deluxe". Förutom flera nya låtar har showen trätt in i en ny och ännu mer generöst tilltagen kostym.

– Det blir en resa genom den musik som jag har sysslat med genom åren, från tidigt 70-tal till idag. Det blir både hits, en del överraskningar och en och annan nyskriven låt.

66-åringen från Östersund har släppt flera hundra låtar och gjort över tusen konserter som totalt haft över tre miljoner åskådare. Hittills har den hyllade showen "Skarpt läge" sett över 100 000 personer och föreställningarna har varit slutsålda.

I Växjö bjuder Tomas Ledin på ett pärlband av hits, spännande tolkningar och oväntade överraskningar. Men det är inte första gången som Växjöborna har fått njuta av stjärnans musikalitet. Första gången som Ledin uppträdde i Växjö var tidigt 70-tal.

– Jag spelade på diskoteket Barbarella, som var ett bra ställe att spela på. Jag trivs väldigt bra i Växjö, som jag har uppträtt i många gånger genom åren.

Tomas Ledin har redan inför turnén flaggat för att han ska ta några års ledighet från scenen efter höstens föreställningar.

Annons

– Jag planerar för ett par års ledighet från scenen. Jag tar ett steg tillbaka och lämnar strålkastarljuset för några år eftersom jag vill leva ett helt liv, kunna få umgås med nära och kära. Jag behöver också tid för att skriva nya låtar, jobba i studio och reflektera kring vad jag håller på med.

Men titeln på hiten från 1990, "Snart tystnar musiken", stämmer inte. Tomas Ledin har inga planer på att lägga av.

Foto: Eric Broms/Pressbild
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons