Annons
Nöje

Tone Sekelius bästa Växjöartist i Mellofinalen – Cornelia Jakobs är årets vinnare

Det blev ingen lokal segrare i Melodifestivalen 2022. Växjöartisterna John Lundvik, Tone Sekelius och Cazzi Opeia fick se sig besegrade av Cornelia Jakobs som nu får representera Sverige i Eurovision song contest i Turin.
Växjö/Stockholm • Publicerad 12 mars 2022 • Uppdaterad 13 mars 2022
Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen

Det var en historisk Mellofinal i Friends Arena med tre artister från Växjö. John Lundvik och bidraget Änglavakt gick direkt vidare till finalen från deltävlingen medan Cazzi Opeia med bidraget I can't get enough och Tone Sekelius med My way gick vidare via semifinalen.

Tone Sekelius blev den lokala artist som kom bäst i finalen med en femteplats. John Lundvik slutade på plats åtta och Cazzi Opeia slutade nia.

Annons

Årets vinnare av Melodifestivalen heter Cornelia Jakobs som tävlar med bidraget Hold me closer. Hon får nu representera Sverige i Eurovision Song Contest i Turin i maj.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons