Annons
Nöje

Tone Sekelius kan vinna dubbla priser

Växjö • Publicerad 28 december 2022
Tone Sekelius.
Tone Sekelius.Foto: Daniela Spiroska

Den 6 februari arrangeras QX Gaygala 2023 och de nominerade till de olika kategorierna har presenterats.

I kategorin Årets HBTQ är Växjöbördiga influencern, artisten och programledaren Tone Sekelius nominerad. Hon vann priset 2022 och kan alltså ta hem utmärkelsen för andra året i rad.

Annons

”Vilket år för stjärnan Sekelius. Succén i Mello, och som programledare, plus rollerna som opinionsbildare och transaktivist gör henne unik. Hennes självklarhet att prata om sin bakgrund gör mer för unga T-personer än vad vi förstår. En barriärbrytare med stort B”, skriver QX.

De andra nominerade i kategorin är Oscar Zia, Edvin Törnblom, Daniela Rathana och Andreas Wijk.

Tone Sekelius kan också vinna pris i kategorin Årets låt med Mellohiten My Way, som av QX beskrivs som en redan HBTQ+-klassiker. I låtkategorin tävlar Sekelius mot Harry Styles As It Was, Mellovinnaren Cornelia Jakobs med Hold Me Closer, Miss Lis X och Molly Hammars Ingen annan rör mig som du.

I Årets bok är Ann-Christine Ruuth, som växte upp i Rottne, nominerad med boken Jag kom inte ut, jag blev mig själv.

”Efter över 50 år blev Ruuth den kvinna hon längtat efter att vara och den här självbiografin lyfter just hennes fina story på ett befriande öppenhjärtigt sätt”, skriver QX.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons