Nöje

Växjö skriver på avtal om Melodifestivalen

Publicerad 3 augusti 2016
Loreen från 2012 års deltävling i Vida Arena. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Loreen från 2012 års deltävling i Vida Arena. Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Tidigare har Vxonews rapporterat om att kommunen är intresserade av att arrangera en deltävling i Melodifestivalen 2017. Nu kan vi berätta att Växjö kommun skrivit på ett samarbetsavtal med Live Nation.

Avtalet innebär bland annat att kommunen får rättigheter att använda logotypen och ska anordna välkomstfest för artister, upphovsmän, SVT och journalister på uppemot 300 personer under festivalveckan. Men det hänger på att SVT beslutar att Växjö blir en av arrangörsstäderna.

Kommunens näringslivschef Thomas Carlsson har tidigare sagt till Smålandsposten att de har "krattat manegen för SVT och är redo både med arena och budget". Dessutom har en match för Växjö Lakers flyttats, vilket innebär att Vida Arena är ledig för andra arrangemang mellan den 2 och 21 februari.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.