Annons
Nöje

Växjöartisten är klar för Melodifestivalen

Hon har hyllats av Lars Winnerbäck och fått Bianca Ingrosso att gråta. Nu är den 26-åriga Växjöartisten klar för Melodifestivalen 2024.
Nöje • Publicerad 30 november 2023
Melina Borglowe är klar för Melodifestivalen 2024, enligt Aftonbladet.
Melina Borglowe är klar för Melodifestivalen 2024, enligt Aftonbladet.Foto: Christine Olsson/TT, Presssbild

På fredagsförmiddagen har SVT bjudit in till presskonferens för att presentera samtliga artister som tävlar i Melodifestivalen 2024. Men på torsdagskvällen kunde Aftonbladet avslöja de sista fem artisterna som ska vara med i tävlingen.

En av de fem är 26-åriga Melina Borglowe från Växjö. Hon är singer-songwritern som har kontrakt med skivbolaget Ten, som enligt Aftonbladet tidigare har haft framgångar i Melodifestivalen med artister som Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och Bishara.

Annons

Melina Borglowe har tidigare hyllats av bland annat Bianca Ingrosso och Lars Winnerbäck för sin röst och för sin förmåga att beröra. I somras var hon aktuell som öppningsakt åt Jill Johnsson. Melina är uppvuxen på Väster i Växjö och gick naturlinjen med musiktillägget på Katedralskolan. I slutet av oktober släppte hon sin debut-EP ”Puss kram hej”, som innehåller sex låtar. Enligt Aftonbladets källor är även Växjöartisten Cazzi Opeia klar för Melodifestivalen i år igen, men hon får enligt reglerna inte bekräfta detta.

Övriga artister som enligt Aftonbladet är klara för Melodifestivalen är:

• Lia Larsson, 22.

• William Schenberg, 24.

• Annika Wickihalder, 22.

• Jacqline Moss, 23.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons