Annons
Nöje

Växjöartisten släpper sin debut-EP: ”Jag har hittat hem”

Växjö • Publicerad 28 oktober 2023
Melina Borglowe från Växjö släpper sin debut-EP "Puss kram hej"
Melina Borglowe från Växjö släpper sin debut-EP "Puss kram hej"Foto: Joanna Lundbladh

Vispopartisten och låtskrivaren Melina Borglowe släppte under fredagen sin debut-EP ”Puss kram hej” som innehåller sex låtar.

– Det är så roligt att äntligen göra ett första ”redigt” släpp! Dessa låtar har jag ruvat på sen nästan tre år tillbaka, så det är verkligen dags! Samtliga låtar är kärlekslåtar till min familj, så titeln ”Puss kram hej” var given. Det blev verkligen en fin blandning av låtar, från lite lugnare låtar till mer sprudlande, säger Melina Borglowe.

Annons

De sex låtarna, bland annat ”Livet ut (Dopvisan) som hon skrivit till sin dotter och bland annat fått Bianca Ingrosso att börja gråta, är skrivna av artisten själv och producerade tillsammans med Oskar Nyman.

– Det har varit fantastiskt roligt att jobba tillsammans med Oskar och han har tagit låtarna till nya vackra platser som jag inte ens visste fanns. Jag är så himla stolt och glad över släppet, säger Melina Borglowe.

Melina Borglowe har tidigare uppmärksammats för sin musik. Hon har sjungit på Otto Knows låt ”Not Alone” och hyllats för sin cover på låten ”För dig”. Upphovsmannen och artisten Lars Winnerbäck uppmanade 2015 publiken på Bråvalla, 30 000 till antalet, att lyssna på tolkningen.

Under några år lade hon musiken på is för att bygga det liv hon kände att hon behövde och när hon hade landat hittade hon tillbaka till musiken.

– När den resan var klar hittade jag tillbaka till samma förlösande känsla och lust jag hade till musiken den sommaren då jag skrev mina första låtar. Där är jag nu, och den känslan håller jag fast i så hårt jag kan – ödmjuk inför att den så lätt kan försvinna. Jag tror att hela den här processen speglas i min musik, och att det kanske hörs att jag har hittat hem, säger Melina Borglowe.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons