GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöavdelningen bakom stora ändringen i På Spåret

     Växjö • Publicerad torsdag 20:00
     Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström i På Spåret.
     Programledare Kristian Luuk och domare Fredrik Lindström i På Spåret.
     Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

     På fredag är det säsongspremiär av SVT-programmet På Spåret. Till årets säsong har momentet årtalsfrågan tagits bort. Det ersätts av Närmast vinner, där lagen får se en händelse på film och ska pricka in var händelsen utspelas på en karta. För att momentet ska fungera har SVT tagit hjälp av den grafiska avdelningen i Växjö.

     – Det görs med hjälp av raffinerad teknik från SVT:s grafiska avdelning i Växjö där man kan zooma sig ned på några hundra meters avstånd om det skulle behövas. Vi delar ut tre poäng till den som är närmast, säger programledaren Kristian Luuk till TT enligt Aftonbladet.

     Bland de tävlande i år finns bland annat Irena Pozar från Växjö och den politiska kommentatorn Marcus Oscarsson som studerat i Växjö.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.