Annons
Nöje

Växjöband klart för Sweden Rock Festival

Växjö • Publicerad 8 februari 2019
Foto: Pressbild

Death Metal-bandet Gravestone bildades i Växjö 2012. I sommar får de chansen att visa upp sig på landets största rockfestival. Gravestone är ett av åtta band som ska stå på Studiefrämjandets scen Nemis, New Music in Sweden, på Sweden Rock Festival.

Deras musik beskrivs som ”rå och svängig dödsmetall i punkens anda”.

Annons

- Vi är glada över att återigen kunna presentera en riktigt spännande line-up av Nemis-band på Sweden Rock. I år var det glädjande nog extra svårt för Studiefrämjandets jury att sålla ut de åtta banden, vi hade fått massor av intressanta ansökningar i olika subgenrer, säger Martin Forssman, promotor på Sweden Rock Festival.

Under 2018 släppte Gravestone sitt debutalbum ”Sickening”, som har hyllats bland så väl recensenter som Trevor Strnad från The Black Dahlia Murder.

Bandet består av Pontus Samuelson på gitarr och sång, Magnus Karlsson på gitarr, Tomas Salonen på trummor och Jonatan Rudenfors på bas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons