Annons
Nöje

Växjöband på Europaturné

Publicerad 7 april 2016
Foto: Tourposter
Foto: Tourposter

Med sin starka känsloladdade musik som inte sätter några gränser ger sig Växjöbaserade bandet Final Days Society ut på Europaturné. I slutet av april och två veckor framåt ska Indierock-bandet som funnits sedan 2006 avverka tio konserter i sju länder. Bland annat ska de till Italien, Tyskland och Kroatien.

– Vi känner att det är dags nu efter att vår skiva Icebreaker släpptes i juli, säger bandets sångare och basist Suwat Khanh.

Annons

Senaste turnén var 2010 och när det väl är dags söker de sig oftast ut i Europa. Anledningen är att intresset för spelningarna är större utomlands.

– Jag tror att det har med musikgenren att göra. Det är fler som lyssnar och attraheras av musiken utomlands, säger Suwat Khanh.

Bandets låtar är ibland uppemot tio minuter långa och har bland annat använts i olika filmer, så som kortfilmen Prinsen med hyllade skådespelaren Adam Pålsson från 2012.

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A4IguaFrTXtppt2Ikw4RceM" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons