Annons

Växjöbandet släpper första fullängdsplattan – ”Svänget viktigare än ackordföljden”

Punk, krautrock, jazz, psykedelika, rock´n roll och framför allt mycket sväng. Det är programförklaringen för Växjöbandet Limousine som nu släpper fullängdsplattan S/t och firar med konsert på Kafé de luxe på lördag.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2023
Svänget är viktigast. Det poängterar Växjöbandet Limousine som släpper förstafullängdsalbumet S/t och som på lördag kör releasefest med konsert på Kafé de luxe.
Svänget är viktigast. Det poängterar Växjöbandet Limousine som släpper förstafullängdsalbumet S/t och som på lördag kör releasefest med konsert på Kafé de luxe.Foto: Pressbild

Som The Stooges på en Finlandsfärja. Så beskrev en recent Växjöbandet Limousine. Kanske ger det en fingervisning om det kaotiska ös och hypnotiska sväng som uppstår när Jakob Engström, Hampus Persson, Martin Svensson, Victor Galeano, Karl Wilhelm Arvidsson och Pontus Lindahl rör ihop sin musikaliska häxbrygd.

– Vi har alla olika musikaliska influenser. Det är både punk, jazz, Noice, kraut, psykedelika, och klassisk rock´n roll som förenas. Trots de olika impulserna blir det en fungerande helhet. Kanske för att vi alla är överens om vad som är bra och vad som inte är bra musik.

Annons

Viktigare än genrebeteckningen är dock svänget.

– Ljudet, soundet och känslan är avgörande. Svänget är viktigare än ackordföljden. Det ska alltid svänga när vi spelar.

Hur går det till när ni skapar låtar?

– Vi är ett demokratiskt band där alla bidrar. Det kan vara en kaotisk process där låtarna växer fram utifrån ett sound eller en känsla.

Växjöbandet Limousine.
Växjöbandet Limousine.Foto: Pressbild

Limousine bildades 2020 i samband med en minifestival mitt under pandemin. 2021 släpptes EP:n ”Live i studion”, men nu är det dags för det första fullängdsalbumet som fått titeln S/t.

Den innehåller åtta låtar och släpps både på Spotify och kassett.

– Vi kommer ha 24 kassetter till försäljning.

Varför just på kassett?

– Det är billigt att producera och ger ändå en exklusiv känsla.

Möjlighet att såväl köpa kassetterna som att lyssna på bandet live blir det på lördag när Limousine firar releasen på Kafé de luxe. På scenen kommer de dessutom gästas av Växjös musiklegend Pelle Ljungberg.

Annons

– Det är en stor ära att spela tillsammans med Pelle. Vi funkar väldigt bra tillsammans.

Avslutningsvis, varför bandnamnet Limousine?

– Namnet kan tolkas lite hur som helst. Det andas både glamour och rock´n roll. Ett discoband skulle mycket väl kunna heta Limousine och vi svänger ju och är dansanta.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons