Annons
Nöje

Växjöfrisörerna som sätter trenderna

Publicerad 15 mars 2017
Foto: Nadia Hagberg
Foto: Nadia Hagberg

De kallas "branschens rookies", de 25 unga frisörer som ingår i projektgruppen Foundation Guillaume. Gruppen, som är en del av en internationell organisation, träffas fyra gånger per år för att utbyta erfarenheter, kunskap och tekniker. De tränas helt enkelt till att bli morgondagens frisörstjärnor och branschledare.

Två av dem som är med i Foundation Guillaume är Växjöfrisörerna Julia Ernstsson och Nathalie Lundqvist. Tillsammans med resten av gruppen har de precis tagit fram en bröllopskollektion med tre olika stilar.

Annons

– Det kan låta svårt att samarbeta med 25 olika viljor, men överraskande nog tänker vi ganska lika när det kommer till nya trender, säger Julia Ernstsson till Magazinet.

Årets kollektion, som fått namnet Tie the knot, har tre olika kategorier: romantisk, attityd och en mer kommersiell frisyr som kan vara användbar på salonger. Återkommande i alla kategorier är flätor, något tjejerna tror blir stort i år.

– Flättrenden har varit stark ett tag och vi tror att den fortsätter. Vi tror också att fler och fler killar kommer att våga lite mer i frisyrväg. De kan ju också ha flätor, säger Nathalie Lundqvist till Magazinet.

Förutom att frisyrerna publicerats på bild i organisationens egen tidning anordnades också en visning på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

– Visningen var väldigt uppskattad av alla som var där och det var kul att träffa frisöreliten. Vi träffade bland annat Växjöfrisören Joakim Roos, säger Julia Ernstsson till Magazinet.

Till vardags arbetar tjejerna på Bergfeldts frisörer. De berättar att erfarenheterna de får under träffarna hjälper dem i deras dagliga arbete på salongen. De är också överrens om att de själva kan tänka sig att leda liknande träffar i framtiden.

– Man får liksom ny energi som man kan ta med tillbaka till kunderna. Jag skulle kunna tänka mig att själv hålla i liknande utbildningar i framtiden, säger Nathalie Lundqvist till Magazinet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons