Annons
Nöje

Växjöpremiär för sportstjärnas kollektion

Publicerad 17 mars 2017
Premiärlansering i Växjö! Martin Lidberg i mitten flankerad av sin agent Nils R Svensson och Cornelia Lundgren på PR Active. Foto: David Färdigh
Premiärlansering i Växjö! Martin Lidberg i mitten flankerad av sin agent Nils R Svensson och Cornelia Lundgren på PR Active. Foto: David Färdigh

Martin Lidberg är en av Sveriges främsta brottare genom tiderna med både VM-guld och EM-guld på meritlistan. Efter att han avslutade elitkarriären 2007 så har han bland annat synts i uppmärksammade tv-program som Let's Dance och Superstars. Just nu är han aktuell i SVT:s Mästarnas mästare.

– Det blir ett brett genomslag när man är med i den typen av program. När jag ställde upp i Let's Dance så blev det en otrolig hype, alla kom fram på gatorna och ville prata. Men man lär sig hur tv-mediet fungerar. Man är i fokus några veckor och sedan lugnar det ner sig.

Annons

Martin gillar konceptet Mästarnas mästare, inte minst för att idrottarna får möjlighet att visa hela bilden av sig själva och sitt idrottande.

– Vanligtvis visas bara korta snuttar när man vinner en match eller står på prispallen. Här skildras vägen dit och hur mycket slit som ligger bakom framgångarna.

Hur mycket tränade du som mest när du laddade upp inför OS och VM?

– Då körde jag två timmars hårdträning två gånger varje dag, något som ungefär motsvarar vad jag tränar på en hel vecka numera.

Men även om Martin inte tränar längre så har inte släppt idrottslivet. Idag är han en flitigt anlitad föreläsare som ger tips och berättar om vikten av träning, hälsa, kost och mental styrka.

Mental styrka är väldigt avgörande oavsett vad man håller på med. Det måste först börja i knoppen för att lyckas med kroppen.

På programmet står även träningsevent och teambuilding med företag.

– Att träna tillsammans skapar sammanhållning, och framför allt glädje.

I torsdags besökte Martin Växjö för att presentera sin senaste satsning, en klädkollektion som tagits fram i samarbete med Växjöföretaget PR Active.

– Jag och min agent Nils R Svensson presenterade förslaget om en klädkollektion för PR Active, och de tände på idén direkt.

Annons

Premiärlanseringen skedde i Arenastaden och Martin passade på att berömma Växjö som idrottsstad.

– Att ha så många idrotter och arenor på en och samma plats är imponerande. För mig är Växjö nummer ett som idrottsstad i Sverige!

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons