Annons
Nöje

Växjös längst bevarade coverband redo för show

Med 37 år och hundratals gig i bagaget är det lokala coverbandet Zebrakings mer än redo för stortorgets scen på Växjös stadsfest.
– Det ska bli himla kul. Det är alltid kul att träffa publiken. Vi har dessutom ett rykte om oss att starta bra ös och att få igång ett bra tryck, säger Malte Bohlin.
Växjö • Publicerad 17 augusti 2019
Foto: Klara Holst

Det är många år sedan det Växjöbaserade coverbandet Zebrakings startade och mycket har hänt sedan dess.

– Bandet startade 1982, så vi är väl Växjös längst bevarade coverband. Det hela började med en spelning på en hippiefest, berättar Malte Bohlin som är trummis.

Annons

Malte Bohlin blev en del av bandet tre år senare och har varit med sedan dess.

– Sammanlagt har vi kanske haft ett tjugotal bandmedlemmar. Micke Ringdahl är den enda som är originalmedlem.

Vad kör ni för slags musik?

– Vi är ett coverband som kör musik från 60-talet och framåt. Det blir mestadels rock men för att nämna några artister så spelar vi låtar av Lady Gaga, Katy Perry, Roxette, Queen och ACDC.

Under 90-talet hade bandet ett hundratal spelningar per år. Numera är det kanske ett tiotal. Enligt Malte Bohlin blir det extra roligt när bandet väl får tillfälle att stå på scen..

– Det ska bli himla kul. Det är alltid kul att träffa publiken. Vi har dessutom ett rykte om oss att starta bra ös och att få igång ett bra tryck.

Hur känns det att spela på VXOnews festival?

– Det är inte så ofta vi får tillfälle att spela på en så stor scen. Vi spelade ju på Karl-Oskar för två år sedan. Då var det på Teatertorget. Precis som då är målet nu att publiken ska ha skoj, för då har vi också det.

Har du någon hälsning till publiken redan nu?

– Publiken ska vara hjärtlig välkommen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons