Annons
Nöje

Växjösonen i ”Jesus Christ Superstar”

Växjö • Publicerad 3 november 2019
Foto: Dalhalla

Sommaren 2020 sätter Viktoria Tocca Entertainment sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla.

– Dalhalla har unika egenskaper och är en så magisk arena. Det ger oss möjlighet att skapa en föreställning utöver det vanliga av den älskade musikalen, säger producenten Viktoria Tocca.

Annons

Linus Wahlgren har fått rollen som Jesus. Karaktären Simon kommer att spelas av Robban Högström från Växjö.

Sedan 2016 bor han i London dit han flyttade för att studera på välrenommerade musikalskolan Urdang Academy. Tidigare i år fick han Från Broadway till Duvemålas stipendium för unga musikalartister med motiveringen: ”Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons