GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vendela gör ny låt till modeveckan i New York

     Växjöartisten Vendela Hollström inleder ett samarbete med modedesignern Karin Häll, som i september kommer att medverka på New York Fashion Week. Hennes modevisning på catwalken sker till tonerna av Vendelas nysläppta låt Texture.
     – Att få vara med i sådana här sammanhang känns fantastiskt inspirerande, berättar Vendela.
     Växjö • Publicerad 8 maj 2019
     Foto: David Färdigh

     Nu på torsdag kväll är det releaseparty på klubben Hilma i Stockholm då Växjösångerskan Vendela Hollström premiärspelar sin nya låt Texture. Under framträdandet kommer hon vara iklädd en vit klänning, specialdesignad av Karin Häll, en av Sveriges främsta stjärnskott inom modevärlden. Samarbetet som förenar mode och musik är ett avstamp inför hösten. Då tar nämligen Låten Texture klivet över Atlanten och kommer spelas i samband med New York Fashion Week.

     – Som enda svensk representant medverkar Karin på modeveckan i New York och min låt kommer spelas under hennes modevisning.

     Att Vendela och Karins väg korsats är mycket slumpens verk. Vendela skrev låten Texture för över ett år sedan, men den släpptes aldrig utan blev istället liggande.

     – Låten var väldigt annorlunda, inte så radioanpassad och kommersiell. Den följde inte några regler och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den.

     Låten förföll i glömska innan den mycket oväntat väcktes till liv igen. Via Vendelas producent Mattias Hjelm råkade modedesignern Karin Häll från Halmstad höra låten och fastnade genast för soundet.

     – Hon gillade ljudbilden och frågade om hon fick använda låten till sin modeshow i samband med modeveckan i New York. Det lät helt fantastiskt, så först vågade jag inte tro att det var sant!

     Men visst var det sant. Vendelas låt kommer spelas på catwalken i New York i början av september. Och tanken är att Vendela då kommer vara på plats.

     – Jag gillar mode, så det ska bli spännande att få inblick i den världen.

     Om ljudbilden i Texture är egensinnig så kan själva innehållet och budskapet beskrivas som djupt personlig. Texten är plockad från Vendelas dagböcker.

     – Under perioder när jag mått dåligt så har jag fört dagbok. Nu har jag valt att plocka fram vissa stycken och översätta dem till engelska i mina låttexter.

     Texture släpps på såväl Spotify som Itunes. Och fler låtar kan väntas senare i sommar avslöjar Vendela.

     – Ja, håll ögon och öron öppna!

     Daniel RydströmSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.