Annons
Nöje

Vinnaren nobbar Melodifestivalen för Växjö

Växjö • Publicerad 31 januari 2019
Foto: Andreas Sundgren

Jessica Andersson har tävlat i Melodifestivalen vid sju tillfällen och för 16 år sedan vann hon den svenska uttagningen med Fame och hitlåten "Give Me Your Love". Men det blir inte en åttonde gång 2019.

– Jag fick frågan och de ville verkligen att jag skulle vara med men vi fick inte ihop det, säger hon.

Annons

Jessica Andersson är en av Melodifestivalens mest rutinerade deltagare med sina sju bidrag sedan 2003. Så sent som förra året tävlade hon med låten "Party Voice", som hon gick till final med. Men när 2019 års deltagare presenterades fanns hon inte med på listan. Anledningen är att hon under vintern och våren är ute på sin första turné i eget namn.

– Jag fick frågan och de ville verkligen att jag skulle vara med men vi fick inte ihop det. Då hade jag kanske behövt ställa in min dejt i Växjö och det vill jag inte, säger hon.

Turnén "På dejt med Jessica Andersson" beskrivs som personlig och intim. Tillsammans med ett band åker hon till 35 konserthus och teatrar runtom i landet. Den 24 februari kommer hon till Växjö konserthus.

Jessica Andersson firar 15 år som artist och har under dessa år bland annat vunnit en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll för sin medverkan i musikalen "Little Shop of Horrors". Hon har även legat på Svensktoppen med låten "I Did It For Love" i 98 veckor.

Vad minns du starkast under dessa 15 år?

– Det måste vara segern i Melodifestivalen 2003. Jag hade precis blivit mamma och hade en tre månader gammal bebis när vi vann. Jag minns kaoset som rådde kring hela cirkusen och det är det absolut bästa som har hänt mig och det lade grunden för min karriär. Men det var också rätt så jobbigt med tanke på att jag var nybliven mamma. Jag kan inte för mitt liv förstå hur jag orkade.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons