Annons

Blågröna föreslår ny satsning i Växjö

Publicerad 30 oktober 2017
Foto: David Elg, Smålandsposten

Partierna i Blågröna Växjö i Nämnden för arbete och välfärd vill att ett Mottagnings- och etableringscentrum ska etableras i Växjö. I sitt förslag till internbudget för 2018 presenteras förslaget. Enligt ett pressmeddelande handlar det inte om en ny verksamhet utan att istället använda befintliga verksamheter och resurser på ett mer effektivt och samordnat sätt.

De vill också stärka samverkan med civilsamhället genom att öppna upp för ett nytt Partnerskap mot utanförskap där fokus ligger på integrationsfrämjande insatser. Det gäller bland annat boende för ensamkommande som fyllt 18 och riskerar att behöva bryta upp från gymnasieutbildning på grund av flytt. För att möjliggöra detta får Växjö statsbidrag under 2018.

Annons

”Tidiga insatser för asylsökande och ytterligare insatser, inte minst med fokus på språk och samhällsintroduktion, för nyanlända i etableringen kan utföras av civilsamhället med stöd av kommunen. Redan idag gör frivilligorganisationer en stor insats, men med ett partnerskap kan dubbelarbetet minska”, skriver representanter för Blågröna Växjö i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons