Annons

Kravet: Riv Sandsbro centrum nu

Publicerad 22 oktober 2017
Foto: Carl Carlert

Den senaste veckan har det brunnit två gånger i den gamla Konsumbutiken i Sandsbro centrum i Växjö. Nu kräver Liberalernas ordförande i Växjö, Lennart Adell Kind, att centrum rivs inom en månad, skriver han i en skrivelse till byggnadsnämnden enligt Smålandsposten.

”Bränderna kostar inte bara räddningstjänst och polis stora pengar för utryckningar och utredningar, det finns en stor risk att bränder sprider sig till närliggande bostadshus. Den brandskadade byggnaden kan också bli en dödsfälla för lekande barn”, skriver han i skrivelsen som lämnas in i veckan.

Annons

Även på VXOnews Facebooksida har läsarna, i samband med artiklarna om bränderna, kommenterat att byggnaden borde rivas.

Polisen misstänker att båda bränderna har varit anlagda. Lennart Adell Kind kräver bland annat också att fastighetsägaren ska vidta åtgärder om bevakning av fastigheten fram till dess att byggnaden är riven, skriver Smålandsposten.

LÄS MER OM FREDAGENS BRAND:

LÄS MER OM FÖRRA SÖNDAGENS BRAND:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons