Annons

Växjöföretag ska nyanställa - minst 25 personer

Publicerad 14 januari 2018
Foto: Olof Elfverson

Växjöföretaget ER-T Godis på Annavägen växer rejält. Företaget har på tio år vuxit från ungefär 20 till 50 anställda och förväntas omsätta runt 270 miljoner kronor. Inom de närmaste åren förväntas dessutom ER-T Godis nyanställa många medarbetare och nu vill företaget bygga ut.

”Vi beräknar behöva anställa minst 25 personer de kommande två åren och att fortsätta växa därefter. Redan nu är vi vid bristningsgränsen av vad vår lagerlokal klarar av”, skriver företagets vd Nichlas Ernstsson i ett brev till Växjö kommun.

Annons

Nu vill ER-T Godis köpa mark av Växjö kommun för att bygga ut sin fastighet på Annavägen. Om fastighetsgränsen skulle flyttas 27 meter kan de bygga en till lagerbyggnad, som kan säkerställa deras expansion de kommande åren.

Växjö kommun är positiva till förslaget om en försäljning och utveckling av marken. I veckan väntas kommunstyrelsen besluta i ärendet och sedan ansöka om planbesked från byggnadsnämnden. Planläggningen föreslås omfatta hela kvarteret Kvastens östra gräns, för att flera verksamheter ska kunna expandera.

ER-T Godis är grossist av godis, snacks och läsk för företag, både i Sverige och ett 30-tal andra länder, samt privatpersoner via e-handeln. ER-T Godis har även Klippkungen.se.

TIPSA VXONEWS OM NYHETER! Skicka ett meddelande på vår Facebooksida eller till tips@vxonews.se.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons