GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     13 offer hörs om brottshärvan i Växjö

     Växjö • Publicerad 12 september 2018

     På fredag väcker åklagaren åtal i härvan kring människohandel i Växjö. Sju häktade personer kommer att åtalas för misstänkt människohandel och en åttonde person åtalas för medhjälp till människohandel. Det är tretton brottsoffer som kommer att höras under rättegången, som planeras pågå under hela hösten.

     − Verksamheten upphörde genom polisens tillslag i början av december 2017. Gärningsmännens telefoner hade då under flera månader innan tillslaget varit avlyssnade, säger kammaråklagare Måns Biörklund vid RIksenheten mot internationell och organiserad brottslighet som lett förundersökningen, i ett pressmeddelande.

     Sex av de åtalade är nära släktingar till varandra. Polisen har lokaliserat flera lägerplatser, bedrivit spaning mot gärningsmännen och klarlagt omfattningen och organisationen.

     I ärendet har svenska och bulgariska åklagar- och polismyndigheter samarbetet. Dessutom har Eurojust i Haag varit en viktig aktör under hela processen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer